VAKIF BAŞKANINDAN AÇIKLAMA


Manevi yaşamımızda, veren elin önemli olduğu kadar alan el de önemlidir. Allah'ın rahmet, şefkat ve merhamet nazarıyla bakmak, elimizdeki dünyevi emanetleri, yine Cenab-ı Hakk’ın rızasını gözeterek cömertçe infak edebilmektir.

Manevi yaşamımızda, veren elin önemli olduğu kadar alan el de önemlidir. Allah'ın rahmet, şefkat ve merhamet nazarıyla bakmak, elimizdeki dünyevi emanetleri, yine Cenab-ı Hakk’ın rızasını gözeterek cömertçe infak edebilmektir. İstanbul Eğitim Vakfı manevi duyguları ön planda tutarak bu duygularla hizmet etmektedir. Vakfımız sizlerden gelen yardımlar sayesinde daha çok hizmet vermeyi hedeflemektedir.

Vakfımız 1987 yılından bu yana eğitim seferberliği yapmaktadır. İstanbul dışından eğitimlerini tamamlamak için gelen kız öğrencilerimizin aile sıcaklıklarından yoksun kalmamaları için Özel Yıldız Hasoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu hizmete açılmıştır. Yurdumuzda bir öğrencinin ihtiyacı olabilecek her şey mevcuttur. Yurdumuzda maddi durumu iyi olmayan ama başarılı öğrencilerde burslu olarak kalabilmektedir. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi “Birisi Müslüman bir kardeşinin arzu ettiği yemeği ona yedirirse Allah (cc) cehennem azabını o yedirene haram eder” düsturuyla yoksul kimselere, yemek ihtiyacını karşılayamayan kişilerin bu ihtiyaçları, günlük 600 ile 800 kişiye yemek dağıtma kapasiteli Hüseyin Hıfzı Aşevinden sağlanmaktadır.

Maddi durumu iyi olmayan ama yetenekli öğrencilerin eğitim giderlerini karşılaması için onlara burs imkânı sağlanmaktadır. Bu burslar siz bağış severlerin desteğiyle olduğu gibi vakfımıza ait mülkiyetlerin gelirleriyle de karşılanabilecektir.

Kur’an-ı Kerim eğitiminin ve öğretiminin önemli olduğu bu günlerde kutsal kitabımızın aslının kaybolmaması için hafızlara ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç doğrultusunda Hakkani (Adil) Kur’an Talim ve Hafız Yetiştirme Merkezi kurulmuştur. Hafızlarımızın iaşesi ise vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Bir oruçlunun orucunu açtırmanın büyük sevaplara vesile olduğu 11 ayın sultanı Şehr-ül Ramazanda Eyüp Sultan Hazretlerinin kabri şeriflerinin bulunduğu Eyüp Sultan Cami bahçesinden 11 yıldan bu yana ramazan ayı boyunca iftar yemekleri verilmektedir.

Bir kimse tarihini bilmezse geleceğini de bilmez düşüncesi ile geliştirilip yapılması planlanan unutulmaya yüz tutmuş, ecdadımızın son eserlerine sahip çıkmak için tarihi eserlerimiz restore edilerek gelecek kuşaklara kazandırılmaktadır. Şanlı tarihleri ile bizlere örnek olan ecdadımızın bizlere bıraktığı bu eserleri sizlerin de desteğiyle ayakta tutmaya çalışacağız. İstanbul Eğitim Vakfı olarak karanlık ve kimsesiz gecelere ışık olabilmek maksadıyla yaşlılarımıza huzurevi yapılması planlanmaktadır. Ailelerinden görmedikleri mutlulukları burada görecek, yalnızlıklarını burada gidereceklerdir. Aile günümüzde büyük önem arz eden bir kavramdır. Aile kavramı olmayan toplumun gelişim sürecinden bahsedemeyiz. Fakat adile bağları kopmuş, sokaklara bırakılan çocuklarımızın eğitim barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri merkezler yapılacaktır.

İşte bu yapılan ve yapılacak faaliyetler kimsesizlerin kimsesi olmak içindir. Kimsesizlere dost, ihtiyaç sahiplerine derman, unutulmaya yüz tutan tarihimize ışık olmak için sizlerin hizmetindeyiz.

Metin SALMAN
İstanbul Eğitim Vakfı Başkanı

Bu haber 19.02.2016 tarihinde eklenmiş olup toplam 324 defa görüntülenmiştir.
SON HABERLER
ETKİNLİK TAKVİMİ
MİNİ ANKET
Derneğimizin hizmetlerinden yeteri kadar haberdar oluyor musunuz?
  • Evet
  • Hayır
FACEBOOK'TA Dernek
2016 © Dernek | Dernek Ünvanı. Tüm hakları gizlidir. Lütfen detaylı bilgi için Gizlilik Anlaşmasını okuyun.
Tasarım & Yazılım: PENAH YAZILIM