KUTLU DOĞUM HAFTASI


Bu hafta, Alemlerin Sultanı, iki cihan güneşi, efendiler efendisi, Hz.Muhammed (SAV) ’ in doğduğu o kutlu günün kutlandığı haftadır. (14-20 Nisan)

Alemlerin Sultanı, iki cihan güneşi, efendiler efendisi, Hz.Muhammed (SAV) ’ in doğduğu o kutlu günün kutlandığı haftadır. (14-20 Nisan)

İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarınıaydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (SAV) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

1989 yılından itibaren , Peygamberimizin Miladi doğum günü olan 20 Nisan tarihi esas alınarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılmaya başlanmıştır.

Alemlerin efendisini, gönlümüzün sultanı, insanlığın kurtarıcısı, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i hangi yazıyla, methiyeyle, şiirle, cümleyle, kelimeyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalır… Ona ne yazılsa az, ne anlatılsa eksik kalır…

Hani sevgiliye anlatamayız sevgimizi, kalbimiz çarpar , seçilen bütün kelimeler yetersiz kalır, ona olan sevgimiz, muhabbetimiz ve aşkımız ondan da ileridir… Kâinatta hiçbir insan onun kadar sevilmedi… Müminlerin kalbi onun için atar, gözündeki yaş, yüreğindeki sevdadır. Kurtuluşun anahtarı, Rabbine yakın olmanın rehberi, huzur ve mutluluğun kaynağıdır.
Bu haber 19.02.2016 tarihinde eklenmiş olup toplam 324 defa görüntülenmiştir.
GALERİ
SON HABERLER
ETKİNLİK TAKVİMİ
MİNİ ANKET
Derneğimizin hizmetlerinden yeteri kadar haberdar oluyor musunuz?
  • Evet
  • Hayır
FACEBOOK'TA Dernek
2016 © Dernek | Dernek Ünvanı. Tüm hakları gizlidir. Lütfen detaylı bilgi için Gizlilik Anlaşmasını okuyun.
Tasarım & Yazılım: PENAH YAZILIM